Nurburgring Nordschleife test sessie 2012

Het weekend van 7 tot en met 9 september was het moment van testen op de mooiste baan ter wereld; De Nordschleife van de Nürburgring. Na het vervangen van de lagers op de vooras van de 360 geleverd door RCR Parts was de 360 klaar voor de lange rit naar de ring in Duitsland.

Het was een prachtig warm en zonnig weekend. Perfect voor relaxen op het strand. Minder perfect om in gesnoerd in een racekuip van een compleet gestripte race auto waarvan de ramen niet openkunnen vier uur richting midden Duitsland te rijden. Maar voor zo’n mooie baan heb ik dat graag over.

Eenmaal aangekomen dropten Edwin Knip van Selecta Multimedia en ikzelf onze spullen in het hotel om daarna meteen de baan op te gaan. Het eerste rondje was meteen een nieuw record voor de Volvo 360. In 10:20 reden we de meer dan twintig kilometer lange baan rond. Oponthoud door een aantal auto’s en een gele vlag situatie meegerekend!

De rest van het weekend ben ik nog een aantal keer de baan opgegaan om de 360 cup auto flink op de sporen te geven. Wat mij betreft is ze met vlag en wimpel geslaagd op dit enorm zware circuit waar gevestigde auto (sport) merken ook hun auto’s testen.

 

Filmpje gemaakt met mijn telefoon .. Niet perfect maar geeft wel aan hoe ruig de baan kan zijn.

Foto's